SEMPRE HI HA UN TRENCAT PER UN DESCOSIT

M'agrada posar avui com títol aquest dita popular que la meva àvia sempre em repetia quan jo li deia que mai trobaria una parella que fos adequada per a mi, i és que per sort no a tots ens interessen la mateixa parella, ni tan sols el mateix sexe, i diguin el que diguin els anuncis o la moda els estàndards de bellesa sempre són subjectius i el que és bo per a un podria ser el pitjor del món per a un altre.

Perquè escollir aquella persona que pot fer dependre, en gran part, que la teva vida sigui feliç o no, és una part de la feina de trobar la teva parella ideal, però aquí no ha acabat sinó que justament acaba de començar.

Ningú és infalible i encara que hi ha qui té la sort de trobar la seva mitja taronja a la primera (per descomptat no ha estat el meu cas), el més normal és que això acabi succeint després d'un procés d'aprenentatge assaig-error, en què diferents persones han passat per la nostra vida i aprenem finalment a portar una relació. Perquè com diu un refrany popular "el llop i l'ovella mai faran parella", encara que de vegades veiem parelles que acudeixen a consulta per problemes conjugals que justament han intentat això, i que lògicament han arribat a un punt en què han hagut d'assumir que escollir no va ser el final del procés i que hi ha alguna cosa que solucionar abans que el vaixell insubmergible que creien que era la seva relació s'enfonsi sense remei com el Titànic. Alguns van a temps i altres quan ja és massa tard perquè han permès deteriorar la relació més enllà del que és raonable i del assumible com a parella.

Però l'important és no haver d'arribar a això i per això donarem alguns consells que seran de gran utilitat per evitar aquests futurs problemes.

Primer de tot, quan trobem la persona que sembla, i insisteixo en el de sembla, per a nosaltres l'adequada el primer que hem de fer és intentar conèixer el millor possible, veient no només l'aparença, sinó volent conèixer més enllà del que la persona ens està mostrant. Evidentment molts dels lectors es fixen en la vestimenta o en el físic o fins i tot en el seu pentinat, i això no és una cosa negativa, perquè finalment aquest aspecte exterior és un reflex d'aquest interior que volem conèixer i també ens està donant informació de com és la persona. I també el seu llenguatge, la seva forma de parlar, els gestos o la seva mirada ens donen dades d'importància però encara hem d'anar més enllà d'això. Sovint els dic a les parelles que una cosa important que han de fer, és durant les primeres setmanes saber si l'altre vol o no fills, si vol comprar un pis o prefereix el lloguer, o fins i tot que activitats o música li agraden més. Moltes parelles en escoltar aquest consell em miren atònits com si escoltessin la major barbaritat del món, sense adonar-se que justament alguna cosa important en una parella és tenir un camí comú i per tant unes expectatives de vida comuns, que evidentment poden canviar després. Però imaginar aquesta situació: L'amant del rock i seguidor de concerts, amant de l'escalada, amant de la llibertat i sense intenció de tenir fills. Ella amb gustos musicals en el món del flamenc, lectora compulsiva i amant d'estar a caseta, i amb intenció de formar una família nombrosa. Fracàs segur, no és el trencat pel descosit que ens cal.

En segon lloc hem d'acceptar que aquesta persona pot ser o no perfecta, si és perfecta poden passar dues coses: o tenim molta imaginació i la nostra parella existeix al nostre cap o simplement estem idealitzant la persona en grau extrem. No, i rotundament no, la persona perfecta no existeix, tots tenim defectes, ni millors ni pitjors, però si els tenim i hem d'acceptar viure amb ells perquè abans que res tenir en compte que NO podem i NO hem de canviar a aquella persona que està amb nosaltres.

I en tercer lloc hem de respectar a la nostra parella, que és algú que està al nostre costat, que és algú únic, i que dona el seu esquema de la vida. Si aprenem de la seva forma de veure la vida, tot compartint-ho no, ens enriquim moltíssim d'això perquè ens aporta punts de vista molt diferents dels nostres. Recordar que una parella MAI és un rival i que juguem en el mateix equip i per tant no s'ha de competir sinó col · laborar.

Fàcil? Evidentment no. Requereix un esforç constant per mantenir la màgia del primer dia, perquè finalment una parella es sosté en un treball diari d'anar posant granet a granet per fer créixer l'edifici i sostenir ferma. I quan la cosa es torça hi ha el psicòleg-paleta per ajudar-vos a redreçar la construcció i solucionar les esquerdes.
Si tenim problemes de parella o us cal terapia de parella podeu venir al nostre centre de Granollers

--
Jaume Guinot
Psicòleg col·legiat 17674

625 659 811  - Atenció 24h
info@psicologiagranollers.com

Psicologia Granollers
Psicologia infantil- Psicologia adults - Teràpia de parella  Psicopedagogia - Logopèdia - Coaching - Sexologia - Psicologia Forense 

[Web] www.psicologiagranollers.com
[Blog] psicologiagranollers.blogspot.com
[Twitter] @psicogranollers
[Facebook] www.facebook.com/PsicoGranollers

Plaça Arts 10 - 08401 Granollers

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu aportación

Deja de fumar YA!

Post más valorados en los ultimos 30 dias